Goede redenen om een vouwfiets aan te schaffen

Ideaal om mee te reizen

Een vouwfiets mag u gratis meenemen in de trein en bus. Zo kunt makkelijk langere afstanden met het openbaar vervoer afleggen en kortere afstanden met de vouwfiets. Staat u veel in de file? Wilt u sneller naar uw werk? Dan is de vouwfiets voor u zeker een oplossing voor een forens.

Behalve dat u veel kosten gaat besparen op diesel of benzine bent u ook vaak sneller op uw werk omdat u de files ontwijkt. Wanneer u de trein instapt dan kunt u gemakkelijk uw ingeklapte vouwfiets opbergen en weer gebruiken wanneer u de trein uitstapt.

Ook voor een stedentrip

Gaat u wel is op stedentrip? Een dagje of een weekendje weg? Dan is ook een vouwfiets een uitkomst. U zet bijvoorbeeld de auto aan de rand van de stad en gaat u verder op de vouwfiets. Zo kunt op uw eigen tempo en zonder (hoge) parkeerkosten de stad verkennen.

Natuurlijk kunt ook de trein nemen zodat u in het hart van de stad kan uitstappen en vanaf hier comfortabel de stad kunt verkennen. Langere afstanden in de stad worden een gemak omdat u niet afhankelijk bent van het openbaar vervoer , (parkeer) kosten en niet hoeft te lopen.

Extra fit

Wanneer u ervoor kiest om de vouwfiets te gebruiken dan zult u het gelijk fysiek merken. Gaat u veel met de auto en openbaar vervoer? Wanneer u meer gebruik maakt van de vouwfiets dan krijgt u op korte termijn meer energie omdat u meer beweegt in plaats van de auto gebruikt.

U merkt het uiteindelijk aan uw conditie en wellicht op langer termijn mentaal. U wordt fitter en wellicht besluit om nog meer uw vouwfietsen te gaan gebruiken, zodat grotere afstanden steeds makkelijker worden.