Tijdig incassobureau Rotterdam inschakelen


Ook een incassobureau inschakelen? Het is raadzaam om niet al te lang te wachten met het inschakelen van een incassobureau (zowel zakelijk als particulier). Openstaande vorderingen kunnen immers verjaren, zodat je na die tijd naar je zuurverdiende geld kan fluiten.

De wettelijke verjaringstermijn voor een vordering bedraagt vijf jaar. Dat betekent echter niet, dat je vier jaar achterover kan gaan wachten in de hoop dat de debiteur alsnog aan zijn of haar betalingsverplichtingen wil voldoen: hoe eerder je een invordering start, hoe groter je kans om succesvol verhaal te halen.

Wat zijn de exacte kosten?

Uiteraard kost het inschakelen van een incassobureau geld: de medewerkers van het incassobureau in kwestie leveren immers ook niet van de lucht, en willen dus gewoon voor hun diensten betaald worden. Bij een incassobureau dat werkt op basis van no cure, no pay betaal je pas na afloop van een succesvolle incasso.

De kosten worden in dat geval geheel of gedeeltelijk direct verhaald op de debiteur. De hoogte van deze kosten varieert, maar bedraagt in de meeste gevallen 15% van het totaal van de vordering. Hogere kosten mogen niet in rekening gebracht worden bij de debiteur.

Huur een incassobureau Rotterdam in